RSS

Mac OS, MS Windows, Android

13 nov.

Olen  kogu oma tööl käimise aja  (20 aastat)  kasutanud Windowsi süsteemi. Võib küll mõelda, et kui nii pikalt mingi süsteemi kasutaja olla, siis peaks seda tundma ja oskama  läbi ja lõhki. Kuid aja jooksul on ju ka see süsteem muutunud. Pikalt sai kasutatud Windows xp ja siis Windows 7, 8, nüüd 10. Iga kord tuleb midagi uut ja jälle alustad õppimist ja ümberharjumist.

Viimane viis aastat olen kasutanud igapäevases elus ja ka töös iPadi, ios süsteemi. Hiljuti tutvusin ka  iPhonega. Mac arvutit olen näppida saanud vaid ühes meie riistvara loengus, seetõttu jääb minu võrdlus vaid iPadi, iPhone kogemusele. Olen juba arusaanud, et ios süsteemis on arvuti ja nutiseadmete sisu suhteliselt sarnane ja see mulle meeldib.  Ma järjest rohkem pooldan ios süsteemi just tema kompaktsuse pärast – kalendrid, kontaktid jne erinevate rakenduste sisu kõik on sünkroniseeritav. Nii palju kui jõudsin Maci näppida, nägin, et arvutis on lihtsalat võimalusi rohkem. Näiteks GarageBand rakendus on arvutis rohkemate võimalustega. Samas näiteks Page  ja  Number on oma sisult sarnased. Need siis on paralleelsed programmid Word ja Exelile. Olen palju kuulund väidet, et kui iosega teed dokumentatsiooni tööd, siis seda Windowsisse üle tuua ei saa – see on nüüd küll müüt. Kõik on võimalik tuua üle teise süsteemi, tuleb vaid natuke vormistust seadistada.

Ma tean, et IT „poisid“ ei salli ios süsteemi, sest see on suletud. Ka mina olen kohati kokkupuutunud selle probleemiga (näiteks lisamälu võimalus nutiseadmel), kuid siis tuleb leida lahendus, minna väikese kaarega ( näiteks kasutada pilveteenust) ja ikkagi saab asjad lahendatud. Mina ei hakka mingeid mega süsteeme looma, ülesanded ja tegevused, milleks minul on vaja arvutit, tahvlit, telefoni, saan ma hästi lihtslat tehtud ios süsteemiga.  Loomulikult jätkan ma Windowsi ja ios  süsteemide kasutamist paralleelselt, sest tööl jäävad Windows arvutit, kuid isiklikult soovin endale ka ühe ios arvuti soetada. Paralleelsus on hea, treenib mõtlemist ja oled kursis mõlema poolega. Kõik süsteemid tahavad kliente ja seetõttu ka arenetakse nii, et tarbijal oleks järjest vähem takistusi. Selle näiteks sobib hästi minu hiljutine kogemus lahedalt koolituspäeval, kus tutvustati interaktiivset tahvlit Seewo. See oli minu jaoks esimene kokkupuude tahvliga, mis on Windowsi põhine, omab Android sisu ja on võimalik siduda ka kas kaabliga või siis üle wifi ios seadmetega. See on see, mida olin otsinud. Tahvel on multi-touch ekraaniga, mis on just lasteaias väga oluline näitaja – tahvlil saab korraga mitu last toimetada. See on näide sellest, et erinevad tootjad pingutavad, et erinevad süsteemid toimiksid koos. Mis saab paremat olla!

Vot sellist tuleviku ma ootasin ja kes teab mis meid veel ees ootab!

image

 
1 Kommentaar

Kirjutas &emdash; 13/11/2015 toll Haridustehnoloogiline taristu

 

1 responses to “Mac OS, MS Windows, Android

  1. Gilda

    07/01/2019 at 12:41

    But before you prefer to perform, you can visit the site and understand through the many sections of
    it to familiarize yourself.

    Meeldib

     

Lisa kommentaar